
وزیر امور اقتصادی و دارایی ایران برجام (برنامه جامع اقدام مشترک) را یک توافق بین المللی دانست و گفت: تحریمها قابل برگشت نیست و دیوار تحریم ها فرو ریخته است.
«علی طیب نیا» با حضور در همایش بیمه و توسعه در محل برج میلاد تاکید کرد: هر کشوری که تلاش کند تعهدات بین المللی خود را نقض کند، وجاهت خود را از دست می دهد و همراهی بین المللی را همراه خود نخواهد داشت.
وی افزود: ایران همه تعهدات بین المللی خود را در قبال برجام به صورت کامل و سریع انجام داده و مورد تایید محافل مستقل بینالمللی قرار گرفته است.
طیبنیا تاکید کرد، انتظار این است طرفهای مذاکره هم به طور کامل و سریع به تعهدات خود منطبق برجام عمل کنند.
وزیر امور اقتصادی و دارایی تاکید کرد،: هرگونه نقض عهد موجب می شود کشور ناقض وجاهت واعتبار خود را از دست دهد.
طیب نیا با یادآوری اینکه ایران در شرایط تحریم و در حالی که قیمت نفت یکی از شدیدترین کاهش ها را تجربه می کرد، توانست به رشد اقتصادی مثبت دست یابد، تورم را کاهش دهد و نوسان های ارز را از بین ببرد، گفت : ملت ایران این دستاوردها را از دست نمی دهد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی می گوید، محدودیتهای تحریم در حال حذف شدن است و آثار آن را به وضوح میبینیم و شرکتهای بزرگ در حال ورود به ایران هستند.
طیب نیا تاکید کرد: از این رو تعیین تکلیف پرونده هسته ای ایران برای کاهش تکانه های خارجی بر اقتصاد کشور از ابتدای دولت یازدهم در دستور کار دولت قرار گرفت و موفق شد از حقوق حقه ملت ایران دفاع کند و طرفهای مذاکره کننده حق ایران را در برخورداری از انرژی صلح آمیز هستهای به رسمیت شناختند و در نهایت تحریمها بر اساس قطعنامه شورای امنیت لغو شد.
** لزوم بهره گیری از فضای پسابرجام
طیب نیا با تاکید بر اینکه صنعت بیمه باید از فرصت پسابرجام نهایت استفاده را ببرد، گفت: اگر تحریم ها برای اقتصاد و مردم هزینه داشت اما منافع گرانقدری را هم به دنبال داشت زیرا توانستیم نقاط ضعف و کاستی اقتصاد خود را شناسایی و با آن مقابله کنیم.
وزیر امور اقتصادی و دارایی تاکید کرد: دولت مصمم است عارضه وابستگی اقتصاد به نفت را قطع و دولتی بودن اقتصاد را رفع کند و توان تولید درونزای کشور را ارتقا دهد که این همان سیاست های اقتصاد مقاومتی است.
طیب نیا گفت: در شرایط جدید باید از فرصت ورود شرکت های بزرگ خارجی به بازار بیمه ایران در راستای اقتصاد مقاومتی استفاده کنیم نه اینکه فقط ریسک های موجود را به خارج واگذار کنیم.
وی ادامه داد: فرصتی برای جذب سرمایه گذاری مستقیم خارجی در صنعت بیمه کشور وجود دارد و از این رو بیمه مرکزی باید برنامه روشنی برای تعامل با شرکتهای خارجی بیمه بیابد و در عین حال شیوه نظارت موثر بر بیمهگری شعب و شرکای بیمهگران خارجی را داشته باشد.